24 lutego 2020

Fine Dining Week 2020 - edycja zimowa




Tu nie chodzi tylko o jedzenie, tu chodzi o doświadczenie - tak mogłabym skwitować moje spotkania z Festiwalem Fine Dining Week. Festiwal trwa jeszcze do końca tygodnia więc zapraszam Was jako entuzjastka tego wydarzenia i tym razem jako ambasadorka. Czemu ten Festiwal jest dla mnie wyjątkowy? Bo to okazja do poznania bliżej fine diningu, do odwiedzenia dobrze znanych miejsc i doświadczenia ich na nowo, a dla niektórych bywa okazją do spotkania ze sztuką restauracyjną po raz pierwszy. Szefowie kuchni będą dla Was sięgać po przeróżne techniki kulinarne aby wydobyć z prostych produktów niezwykłe smaki, które będą się przeplatać nawzajem w kolejnych odsłonach. Od 12 lutego do 1 marca wybrane restauracje prezentują wyjątkowe, tematyczne sety degustacyjne w cenie 129 zł/os. za 5-cio daniowy set.

W moim regionie, czyli na Śląsku, festiwalowe menu przygotowało 8 restauracji z Katowic, Gliwic, Pyskowic oraz Bielska-Białej:

- Cadenza (Katowice)
- Dworek New Restaurant (Bielsko-Biała)
- ISTO (Katowice)
- MOODRO Restaurant (Katowice)
- PLADO (Gliwice)
- Ristorante Cristallo Hotel Monopol***** (Katowice)
- UMAMI (Pyskowice)
- Villa Gardena (Katowice)

Chefowie Mateusz Bieniek i Robert Biniasz z restauracji UMAMI i PLADO zostali zdobyli nagrodę jury profesjonalnego 12. edycji prestiżowego Wine&Food Noble Night, a chef Patryk Dusza z restauracji ISTO otrzymał nagrodę specjalną dla najmłodszego szefa kuchni biorącego udział w wydarzeniu.

Rezerwacji stolików można dokonywać już teraz online na stronie festiwalu www.FineDiningWeek.pl



 







Brak komentarzy: